Tootmisettevõtte pideva parendamise metoodika “Kaizen” rakendamine

Paljud tootmisettevõtted on tõenäoliselt kokku puutunud Lean-strateegiaga. Tunduvalt vähem on neid organisatsioone, kes seda põhjalikult tunnevad ja veel vähem neid, kes edukalt rakendanud. Sageli on takistuseks konkreetse metoodilise lähenemise puudumine.
Kaizen metoodika võimaldab Lean-strateegiat tootmisettevõttes süsteemselt ja praktiliselt ellu viia.
Eestis tegutsev tootmisettevõtte, kes on edukalt juurutanud oma organisatsioonis Kaizen metoodikat, on mõne aasta jooksul saavutanud suurepäraseid muutusi: näiteks on üldine efektiivsus tõusnud 16%, praagiprotsent vähenenud 11,3% pealt 9,3% peale, samuti on vähenenud tarneaeg ja on toimunud märkimisväärne tarnekindluse tõus.
Kaizen metoodika rakendamisel on oluline roll kogu ettevõtte kaasatusel omanikest ja tegevjuhist kuni tootmistöötajateni, ainult siis on võimalik positiivsete muutuste saavutamine.

Koolitusel saab teadmisi Kaizen metoodika olemusest, praktilisi oskusi rakendamisest ja näpunäiteid, kuidas alustada metoodika elluviimist tootmisettevõttes ning saavutada muutus organisatsiooni kultuuris.
Koolitus on mõeldud tootmisettevõtetele, kus on alustatud pideva parendamise põhimõtete rakendamist või kes soovivad sellega algust teha.

Toimumisaeg

28. aprill 2016

Koolitaja Ants Vill on õppinud Tartu ülikoolis riigi- ja õigusteadust ning hetkel omandamas magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis avaliku halduse erialal. On töötanud tootmisjuhina Euroopas suuruselt kolmandas tootmisettevõttes Victor Stationery, kus viis läbi ja osales kokku umbes 70-s Kaizen töötoas ning töötas välja ettevõttesisese koolituse. On täiendanud end Kaizen metoodika alastel koolitustel Poolas ja Jaapanis, kus praktiline osa toimus 3500 töötajaga Hitachi tehases.
Praegusel ajal töötab Skeleton Technologies OÜ-s tootmisjuhina. Lisaks tegeleb ettevõtete konsulteerimisega ja on seotud käsitöölimonaadide tootmisele spetsialiseerunud ettevõttega Magus Mull OÜ.

9.45- 10.00 Kogunemine ja hommikukohv

10.00-11.30 Mis on Kaizen?
Kaizen filosoofiast ja ajaloost üldiselt:
– Väärtust lisav vs mittelisav
– 7 raiskamist, Taiichi Ohno
Kaizen metoodika ehk tööriistad ja nende hierarhia
Kaizeni meeskond ja selle suhestumine juhtkonnaga
KPO (Kaizen Promotion Officer) roll

11.30-11.45 Kohvipaus

11.45-13.15 Milliseid probleeme saab lahendada Kaizeni abil?
Tarneajad ja laoseis (tooraine)
Tootmisprotsessid ja SWIP
Tarneajad ja valmistoodangu laoseis (klientidele)
Võimalikud probleemid ja lahendused
– Vastuseis tarnijate poolt
– Vastuseis tehase põrandal ehk kuidas avada töötajaid muudatuste protsessile
– Vastuseis juhtkonnas

13.15-14.00 Lõuna

14.00-15.30 Muutus ettevõtte kultuuris
Kuidas käituda üleminekufaasis ja kaua see aega võtab?
Paralleelsed meetodid tootmise juhtimises
Milliseid juhtimispraktikaid on vaja rakendada, et toetada uutmoodi mõtlemist ja kultuuri?

Koolituse eesmärk: Omandada teadmisi Kaizen metoodika olemusest, praktilisi oskusi rakendamisest ja näpunäiteid, kuidas alustada metoodika elluviimist tootmisettevõttes ning saavutada muutus organisatsiooni kultuuris.

Sihtgrupp: tootmisjuhid, tootmisosakonna juhid ja spetsialistid, ettevõtte omanikud, tegevjuhid

Meetodid:  loeng, arutelud, praktilised näited, harjutused

Toimumisaeg:  28. aprillil 2016 kell 10.00-15.30 ( 6 akadeemilist tundi)

Toimumiskoht:  Radisson Blu Hotel Olümpia (Liivalaia 33, Tallinn)
Maksumus sisaldab: koolituspäeva, kohvipause, buffet-lõunat, koolitusmaterjale, tunnistust

Tasumine: Registreerumise järgselt saadame Teile sellekohase kinnituse ja koolitusarve, mille palume tasuda Excellence Koolitus- ja Arenduskeskus OÜ arveldusarvele: Swedbank IBAN EE74 2200 2210 5162 8618 .

Loobumine: Koolitusest loobumise korral palume teatada sellest kirjalikult hiljemalt 25. aprilliks, hilisemal loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest.

Lisainformatsioon:
Kaire Takjas
projektijuht
E-post: kaire.takjas@excellence.ee
Tel + 372 648 7000
GSM: +372 5084673
www.excellence.ee

NB! Korraldaja jätab endale õiguse teha muudatusi koolituse programmis ja ajakavas!

Registreerimine

Registreerimine

Tootmisettevõtte pideva parendamise metoodika “Kaizen” rakendamine

28. aprill 2016

€ + km

NB! Registreerides rohkem kui 5 osalejat, küsige personaalset pakkumist

Maksumus
Koolitus Tootmisettevõtte pideva parendamise metoodika “Kaizen” rakendamine
Osalejaid
Maksumus € + km
Kokku
360 € + km

Liitu meie pakkumiskirjaga

Liitu meie pakkumiskirjaga